Nom d´usuari   Recorda
Contrasenya      - Registreu-vos
Fòrums -> La Nova Muixeranga -> Som Patrimoni
Respondre | Nou tema

Avellana
Casteller de Reus

Missatges: 131
Segon
 
Som Patrimoni 30-11-2011 13:21
Felicitats a totes les muixerangueres, muixeranguers, algemesienques i algemesiencs en general perquè les festes de la Mare de Déu ja són Patrimoni de la Humanitat
Respondre amb cometes

asall
Amunt! Cap a la Independència
avatar

Missatges: 195
Segon
 
Re: Som Patrimoni 17-12-2011 23:04
Moltes gràcies, Joan. La veritat és que també tú ets una mica partícep d'aquest reconeixement, que les teues marededéus t'has currat. Ara sols esperar que aquest guardó no vinga a canviar masa la festa, doncs m'agrada així com és, dinàmica en el temps. Si de cas, dedicar aquest reconeixement a tots els que, abans que nosaltres, saberen mantenir viva la flama de la Muixeranga, a pesar del menyspreu al que estaven sotmesos. Sense ells, avui no estaríem celebrant res de res. Jo, personalment, recorde el meu besavi Baptiste, milhomens, que feia el 7en1peu a les darreries del s. XIX. Cada vegada que estic aixecant una muixeranga i sent el pes del que tinc a sobre, note com els meus peus s'enfonsen a la terra i, com unes arrels, s'uneixen per baix de terra amb les del meu besavi, i així, generació rere generació vertebrem aquesta bonica terra que d'una puta vegada demana ser lliure.

____________________________________

Respondre amb cometes

Avellana
Casteller de Reus

Missatges: 131
Segon
 
Re: Som Patrimoni 18-06-2012 19:25
La festa de la Mare de Déu la fa tot Algemesí i ha arribat fins avui gràcies a l'esforça de molta gent. I de gent molt diferent: La velleta que va a missa, els aficionats a la cassalla, els rojos que van a la processó, els qui ballen la marxa reial... Gent diferent participa en la festa de forma diferent i pot tenir-ne visions molt allunyades, fins i tot contradictòries. Això és el que permet que tothom hi trobe el seu lloc, i tothom hi participe. Per això és la festa de tots.
Respondre amb cometes
 
Botar a:
©  nova muixeranga d'algemesí